Veerle van Overloop

Veerle van Overloop is van oorsprong actrice en studeerde aan Studio Herman Teirlinck (Antwerpen) en Toneelschool Arnhem. Ze heeft op de planken gestaan in producties van onder andere RO-theater en het Noord Nederlands Toneel, maar ook was ze te zien op het witte doek. Zo speelde ze in de Oscarwinnende speelfilm Antonia van Marleen Gorris en onlangs was ze te zien in de film Clan van Stefanie Kolk. Sinds 2016 heeft ze ook stappen gezet richting het makerschap. In 2016 ging haar eerste regie in première: The Jungle is Our House. Binnen Station Noord hoopt zij zich verder te ontwikkelen als theatermaker.

Nieuws

Station Noord en Grand Theatre in basisinfrastructuur

 

De Raad van Cultuur heeft donderdagmiddag een positief advies uitgebracht over de aanvraag van Grand Theatre en Station Noord om voor de beleidsperiode 2021- 2024 opgenomen te worden in de culturele basisinfrastructuur. De raad adviseert minister Van Engelshoven om Grand Theatre de komende vier jaar subsidie toe te kennen op het gebied van talentontwikkeling. “De raad is positief over deze gecombineerde aanvraag van het netwerk Station Noord en Grand Theatre. Station Noord heeft de laatste jaren haar waarde als talentontwikkelaar in de podiumkunsten in de provincies Groningen, Friesland en Drenthe bewezen. De partners zijn goed ingebed in de cultuurregio en de toegevoegde waarde van de gezamenlijke selectie en begeleiding van makers is groot.”

De Raad voor Cultuur adviseert de staatssecretaris om Grand Theatre een subsidiebedrag toe te kennen van €599.587,-. In dit advies zijn wel voorwaardes gesteld op punten waarover Grand Theatre en Station Noord nog duidelijkheid moeten verschaffen.

Ontwikkelinstelling
Het plan van Grand Theatre om de subsidie te gebruiken om talenten uit het traject van Station Noord verder te begeleiden valt bij de Raad van Cultuur in goede smaak: “Nu uit evaluatie blijkt dat makers na een ontwikkeltraject bij Station Noord vaak nog niet klaar zijn voor een zelfstandige werkpraktijk, wordt een tweede fase ingericht waarin Grand Theatre getalenteerde makers verder begeleidt en coproduceert. De kans op landelijke zichtbaarheid en doorstroom van makers wordt daarmee vergroot.”

 

Gepost op 05/06/2020