Multiplayer – Onderzoeksproject

Multiplayer is het tweede onderzoek van Stormvogels binnen Station Noord. Het onderzoek bouwt verder op de bevindingen van The Utopia Experience. Opnieuw zoekt Stormvogels naar een vorm van theater geïnspireerd op principes uit videogames.

Waar The Utopia Experience een single-player ervaring was, is Multiplayer (de naam zegt het al) een onderzoek naar een ervaring voor meerdere mensen tegelijkertijd.

In Multiplayer staat de vraag centraal, hoe je als publiek elkaar kan beïnvloeden door de keuzes die je maakt en hoe je vanuit verschillende perspectieven een voorstelling zou kunnen beleven. Op deze manier hoopt Stormvogels een bewustzijn en begrip te bewerkstelligen voor de verschillende keuzes die mensen maken vanuit verschillende achtergronden.

Voor dit onderzoek verdiept Stormvogels zich in roll-playing en gaat hiervoor te rade bij o.a. de moeder van alle multiplayer games: Dungeons and Dragons, L.A.R.P. en tal van videogames.
Multiplayer is een dramaturgisch onderzoek wat niet voor publiek toegankelijk was. Uit Multiplayer ontstond de voorstelling Lotsheim. Meer informatie over Lotsheim is te vinden op de website van Stormvogels

Nieuws

Workshop zichtbaarheid voor theatermakers

WORKSHOP ZICHTBAARHEID
Theatermakers opgelet!

Ben jij benieuwd naar welke middelen en kanalen je allemaal voor handen hebt als theatermaker en hoe je met weinig tijd, maar veel betekenisvolle inhoud, kan communiceren met:

1) Je potentiële publiek
2) Programmeurs/professionele partners
3) De pers

Wat doe je zelf, wat besteed je uit en op welke manier pak je dat aan. Je wilt als maker achter je middelen staan, maar je communicatiemiddelen zijn niet alleen een verlengstuk van je voorstelling, maar een marketingmiddel. In de workshop ‘zichtbaarheid’ leer je wat jij als maker te bieden hebt ten opzichte van anderen en wat veelvoorkomende valkuilen zijn binnen de communicatie en marketing van theatermakers en gezelschappen.

Do 28 sep, 14:00 – 17:00 GRATIS

Aanmelden via: jesse@grandtheatregroningen.nl

Gepost op